www.kruidenwinkel.nl
 
Beste lezer,
 
Afgelopen zaterdag, 12 november, zijn de Sint en zijn Pieten weer aangekomen in ons land. Is altijd weer een gezellige en drukke tijd ( vooral de kinderen zijn héél druk...;-)) ,maar ook een tijd van speculaas, strooigoed en ander lekkers. Uiteraard kunt u ook dit jaar via kruidenwinkel.nl  uw koek- of speculaaskruiden bestellen. Ook zijn er weer vanillestokjes in ons assortiment. Vanille is heerlijk in zoete gerechten. Maar vanillestokjes zijn ook handig om bijv. zelf vanillesuiker of vanille-extract van te maken, of maak een kruidenolie met gebruik van vanillestokjes, diverse gedroogde kruiden en een basisolie. Het is ook leuk om een (mini) windlicht te maken door o.a. vanillestokjes rondom een glazen potje te binden, waxinelichtje erin, klaar. Het ziet er gezellig uit èn het verspreidt een heerlijke geur! 
Vanaf deze plek wil ik u alvast een gezellige (pakjes)avond toewensen en veel bakplezier! 

Recept kruidnootjes:

Ingrediënten:
250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkere basterdsuiker
100 gr zachte boter
2 eetlepels koek/speculaaskruiden
3 eetlepels melk
snufje zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de bakplaat in.
Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, wat zout en de melk toe, en verkruimel die met de vingers door het meel. Kneed dit snel tot een soepel deeg. Als het geheel te droog wordt, voeg dan wat extra melk toe.
Vorm kleine balletjes van het deeg, leg die op de ingevette bakplaat, druk de balletjes wat aan in de vorm van kruidnoten. Bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin. 

Met vriendelijke groet,

Bianca Hofland.

Facebook                           Twitter                                 Instagram
 
 
 
 
Copyright © *|2016|* kruidenwinkel.nl, All rights reserved.
Dit is een eenmalig bericht.
kruidenwinkel.nl